Росія відповіла на звинувачення США в порушенні договору про ракети середньої і малої дальності

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Росія дотримується умов Договору про ракети середньої і малої дальності (ДРСМД). Про це заявила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, передає Інтерфакс .

«Росія неухильно дотримується положення договору, і американській стороні це відомо», — сказала вона. Так Захарова прокоментувала заяву держсекретаря США Майка Помпео, який оголосив, що через 60 днів США вийдуть з договору.

Член Комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Франц Клинцевич заявив, що ракета 9М729, до якої висувають претензії США та НАТО, не порушує договір.

«Ми можемо запросити особисто Помпео на випробування комплексу 729, і він побачить, що ракета летить на 498 км і не порушує договір про ракети середньої і малої дальності», — сказав він. Сенатор РФ вважає, що США використовують ці звинувачення як привід, аби самим вийти з договору.

Голова комітету Держдуми з оборони Володимир Шаманов заявив, що Росія не буде відповідати на висунуті звинувачення, оскільки «у РФ теж є претензії до США».

  • Раніше державний секретар США Майк Помпео заявив, що країна припинить свої зобовʼязання за договором про ліквідацію ракет середньої і малої дальності (ДРСМД), якщо Росія протягом 60 днів не повернеться до його виконання.