Вночі: eBay обіцяє прибрати товари з символікою «ЛДНР», Держдеп США закликав Росію звільнити українських моряків, помер актор Філіп Боско

Автор:
Олена Мельник
Дата:

У eBay обіцяють прибрати з сайту товари з символікою «ДНР» та «ЛНР»

Компанія eBay пообіцяла зняти зі свого сайту товари з символікою так званих «ДНР» та «ЛНР». Посольство України в США отримало офіційну відповідь, у якій «чітко зазначено», що онлайн-магазин прибере згадану продукцію, оскільки «ці дві організації включені до санкційних списків США та ЄС, а гроші, отримані від продажу вказаних товарів, можуть бути використані для їх фінансової підтримки». У посольстві також очікують на відповідні кроки Amazon Inc.

Рідні: Засудженого в Криму Панова етапували до Криму

Громадянина України Євгена Панова, якому Верховний суд Росії в Москві залишив без змін вирок у «справі українських диверсантів», етапували до СІЗО Сімферополя. Про це заявили мати Панова Віра Котелянець і його брат Ігор Котелянець. Поки невідомо, з якими процесуальними діями повʼязано переміщення Панова. У родичів та адвоката українця поки що немає можливості з ним звʼязатися, оскільки він перебуває на карантині. Верховний суд Росії 25 жовтня залишив без змін вирок українцю Євгену Панову, якого засудили до восьми років позбавлення волі за звинуваченням у «підготовці диверсії в Криму».

Держдеп США закликав Росію звільнити українських моряків

Державний департамент США закликає Росію звільнити полонених українських моряків, інакше через свої дії вона матиме «наслідки і біль, які з часом будуть зростати». Високопоставлений чиновник американського зовнішньополітичного відомства зазначив на брифінгу, що росіяни вперше відкрито напали на українських військових. США також бачать у діях Москви «демонстраційний ефект», який викликає у Вашингтона занепокоєння.

Помер актор Філіп Боско

Американський актор театру і кіно Філіп Боско помер 4 грудня в США. Він —володар театральної премії Tony, зіграв у фільмах «Двоє: я і моя тінь» (It Takes Two, 1995) і «Весілля мого найкращого друга» (My Best Friend’s Wedding, 1997). Боско помер у своєму будинку в Нью-Джерсі. За словами дочки, причиною стало ускладнення деменції. Акторові було 88 років. Останньою картиною з його участю став фільм «Дикуни», що вийшов у 2007 році.

Volkswagen створить альянс із Ford

Німецький автоконцерн Volkswagen займається формуванням альянсу з американською автомобілебудівною корпорацією Ford Motor Company. За словами гендиректора Volkswagen Герберта Діса, компанія «розглядає можливість будівництва другого автомобільного заводу» в Сполучених Штатах. Volkswagen міг би в майбутньому використовувати для виробництва своїх автомобілів заводи Ford у США.