Вночі: хорват Модрич став володарем «Золотого мʼяча», омбудсмен Денісова втратила свідомість у прямому ефірі, а у Вашингтоні почалось прощання з Джорджем Бушем — старшим

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Хорват Лука Модрич став володарем «Золотого мʼяча»

Півзахисник мадридського «Реалу» і збірної Хорватії Лука Модрич отримав «Золотий м’яч-2018» — нагороду найкращого футболіста року від тижневика France Football. 33-річний спортсмен став першим хорватським футболістом, який виграв «Золотий мʼяч». Церемонія нагородження відбулася 3 грудня в Парижі. Цього сезону у складі «Реала» Модрич переміг у Лізі чемпіонів. А на Чемпіонаті світу 2018 року в Росії разом зі збірною Хорватії дійшов до фіналу, де був визнаний кращим гравцем турніру.

Україна готує позов до Міжнародного суду ООН проти Росії

Україна готується подати позов до Міжнародного суду ООН проти Росії через її дії в Чорному морі. Як заявив президент Петро Порошенко, документ про відповідальність РФ за агресію проти нашої держави вже зафіксовано. Також, за словами президента, Росія порушила рішення Європейського суду з прав людини, який зобовʼязав владу цієї країни до 3 грудня надати інформацію про захоплення у полон українських моряків поблизу Керченської протоки.

У Вашингтоні почалися дні прощання з Джорджем Бушем

Тіло колишнього президента США Джорджа Буша — старшого, який помер 30 листопада, 3 грудня доставили до Вашингтона. У столиці США відбудеться прощання з ним і церемонія державного похорону. Труна з його тілом до 5 грудня стоятиме для прощання громадськості в будівлі Конгресу, в капітолійській Ротонді — центральній залі під головним куполом. Потім її перевезуть до Національного собору, де відбудеться церемонія державного похорону. На ній будуть присутні американські керівники, іноземні можновладці та колишні президенти США. На церемонії виступить Джордж Буш — молодший, син небіжчика і теж колишній президент США.

У Марселі померла жінка, у будинок якої залетіла граната

В одній з лікарень Марселя померла 80-річна жінка, яка отримала поранення від розриву сльозоточивої гранати, що залетіла до неї у квартиру під час акції протесту «жовтих жилетів». Прямий звʼязок між пораненням та смертю жінки поки не встановили, оскільки потерпіла померла від післяопераційного шоку. Демонстранти влаштовують масові акції протесту вже треті вихідні підряд. Крім зниження цін на паливо, вони вимагають зниження податків і підвищення мінімального розміру оплати праці. Паралельно профспілка CGT організовує мітинг протесту на площі Республіки в Парижі. Співробітники французької поліції почали затримувати демонстрантів.

Омбудсмен Денісова втратила свідомість у прямому ефірі

Facebook / Людмила Денісова

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова втратила свідомість у прямому ефірі програми «Свобода слова» на ICTV під час виступу президента Петра Порошенка. Інцидент стався, коли глава держави розповідав про заходи із захисту суверенітету України. Побачивши, що Денісова впала, президент припинив виступ і допоміг вивести її із студії, а після цього повернувся за трибуну і повідомив, що із нею все гаразд. «Уявіть собі, з яким навантаженням працює Уповноважена з прав людини Людмила Денісова, яка працює по 20 годин на добу для того, щоб звільнити українських моряків», — підкреслив Порошенко.