Парубій запропонував передати Софійський собор обʼєднаній Українській помісній церкві

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Парубій запропонував передати Софійський собор обʼєднаній Українській помісній церкві

Соколовська Інна / УНІАН

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що собор Святої Софії в Києві має стати головним собором Української помісної православної церкви. Про це спікер заявив під час засідання Погоджувальної ради, передає прес-служба Апарату ВРУ .

«Я пропоную проговорити передачу для богослужінь для предстоятеля нової Помісної православної церкви собор Святої Софії у Києві як найважливіший і ключовий собор українського православ’я. Я переконаний, що собор Святої Софії має стати головним собором Української помісної православної церкви!» – сказав Парубій.

Собор святої Софії (Софія Київська, або Софійський собор) — християнський собор у центрі Києва, памʼятка української архітектури та монументального живопису XI—XVIII століть, одна з небагатьох уцілілих споруд часів Київської Русі. Храм розташований на території Софійського монастиря, є складовою Національного заповідника «Софія Київська»

У своєму акаунті в Twitter спікер парламенту назвав це «актом відновлення історичної справедливості».

За його словами, Синод Вселенського патріархату вже затвердив робочу дату проведення Всеукраїнського обʼєднавчого православного архієрейського собору.