Вночі: Сенат США засудив агресію Росії на Азові, літак канцлера Меркель здійснив аварійну посадку, а Маск пообіцяв главі NASA не палити марихуану

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Сенат США одноголосно засудив агресію Росії проти України в Керченській протоці

Сенат США одноголосно прийняв резолюцію, яка рішуче засуджує агресію Росії проти України у Керченській протоці та закликає країну звільнити членів екіпажу затриманих українських кораблів. Вона також попереджає, що конфронтація біля берегів Кримського півострова дестабілізує регіон і «веде до подальшої ескалації напруженості». Зазначено, що сенатори «направили Путіну чітке послання» про те, що вони не допустять агресії його уряду проти України в Азовському морі.

Літак Меркель здійснив аварійну посадку на шляху на саміт G20

Jörg Blank / picture alliance via Getty Images

Канцлер Німеччини Анґела Меркель пропустить відкриття саміту «Групи 20» в Аргентині. Її урядовий літак, яким вона летіла до Буенос-Айреса, аварійно приземлився в Кельні (Німеччина). При цьому ніхто не постраждав. Меркель і міністр фінансів Німеччини Олаф Шольц продовжать поїздку 30 листопада, але прибудуть на саміт уже після того як інші світові лідери почнуть дискусії. «Це була серйозна поломка. На щастя, у нас чудовий екіпаж і досвідчений пілот», — сказала канцлер невдовзі в готелі в Бонні.

Україна розірве з Росією близько 40 угод

Україна розірве ще близько 40 двосторонніх договорів з Росією найближчим часом, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін. Він підкреслив, що Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і РФ від 1997 року припиняє своє існування. Міністр сказав, що Україна докорінно переглядає всю двосторонню договірно-правову базу з Росією.

Глава NASA вичитав Ілону Маску за паління марихуани

Глава NASA Джим Брайденстайн мав розмову з мільярдером Ілоном Маском і той обіцяв йому більше не зʼявлятися на публіці з марихуаною і не пити алкоголь. «Це не додає довіри, і керівникам таких компаній треба мати на увазі, чого не можна робити, якщо ви очолюєте організацію, яка має намір запускати американських астронавтів», — передає Atlantic слова глави NASA, виголошені на зустрічі з журналістами у Вашингтоні. Після інциденту зі споживанням Маском марихуани у прямому ефірі в NASA вирішили провести перевірку культури виробництва на заводах SpaceX, які виробляють ракетну техніку.

Макрон хоче зустрітися з лідером Японії через арешт колишнього гендиректора Nissan

Президент Франції Емманюель Макрон запросив зустріч з премʼєр-міністром Японії Сіндзо Абе, щоб обговорити арешт колишнього гендиректора альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона. Макрон хоче отримати інформацію про обставини арешту Гона і майбутнє альянсу Nissan і Renault. За даними ЗМІ, японський уряд організує зустріч Макрона і Абе в кулуарах саміту G20 в Буенос-Айресі.