ВТБ Банк визнали банкрутом. Вкладникам виплатять майже мільярд гривень

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
ВТБ Банк визнали банкрутом. Вкладникам виплатять майже мільярд гривень

Facebook / VTB Україна

Правління Національного банку України зарахувало ВТБ Банк до категорії неплатоспроможних, повідомляє прес-служба НБУ.

Нацбанк повідомляє, що рішення прийняли «для захисту інтересів вкладників та кредиторів банку». У середині листопада НБУ відніс ВТБ Банк до категорії проблемних.

«Зважаючи на відсутність реальних дій з боку власників АТ «ВТБ Банк» для запобігання неплатоспроможності, а також відсутність вжитих та реалістичних заходів для покращення ліквідності банку ...сьогодні Правлінням Національного банку прийнято рішення про віднесення АТ «ВТБ Банк» до категорії неплатоспроможних», — йдеться в повідомленні.

НБУ наголошує, що 97% вкладників банку (59 тис.) отримають вклади у повному обсязі, оскільки їхній розмір не перевищує 200 тис. гривень. Саме таку суму гарантує Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО).

Клієнти із більшими вкладами отримають їх у межах суми, яка гарантована Фондом. Загалом ФГВФО планує сплатити вкладникам ВТБ Банку 942,7 млн грн.

В НБУ підкреслили, що визнання ВТБ Банку банкрутом жодним чином не впливає на стабільність банківського сектора України. «Частка вказаної фінустанови становить 0,6% від чистих активів платоспроможних банків», — йдеться у повідомленні.