На Херсонщині обмежили пропуск для громадян РФ

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
На Херсонщині обмежили пропуск для громадян РФ

Марієнко Андрій / УНІАН

У Херсонській області на адміністративному кордоні з анексованим Кримом у контрольних пунктах вʼїзду-виїзду (КПВВ) ввели режим обмеженого перетину для громадян РФ. Про це пише Укрінформ.

«Пункти пропуску зараз в режимі обмеженого перетину для громадян Російської Федерації — як туди, так і назад. Я маю на увазі Крим», — розповів голова херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Згідно з його словами, такий режим для громадян Росії почався ще в неділю ввечері. Громадян України пропускають через українські КПВВ в обидві сторони без обмежень.

На території Херсонської області на адмінкордоні з Кримом розташовано три контрольних пункти вʼїзду-виїзду: «Чаплинка», «Каланчак» (Каланчацький район) та «Чонгар»(Генічеський район).

  • Раніше в інтернеті зʼявилися фотографії поранених українських моряків, яких затримали російські прикордонники в Керченській протоці.
  • Вранці 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом з ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеси в порт Маріуполя. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили в них вогонь. Шестеро військових були поранені. У Росії запевняють, що поранених троє.
  • Загалом ФСБ затримала в Керченській протоці 24 українських моряки.