На українських моряків тиснуть та змушують говорити неправду. ВМС прокоментували показані Росією «свідчення» полонених військових

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Військово-морські сили Збройних сил прокоментували відео, опубліковане Федеральною службою безпеки Росії, на якому кілька українських моряків з захоплених РФ суден заявляли про нібито «визнання вини».

«На відео — наші військові. Ми добре знаємо цих хлопців. Зараз вони зовсім інші, і кожен може побачити наслідки шаленого тиску на них. Але це наші люди. Вони діяли законно, згідно з нормами міжнародного морського права й чинними договорами», — йдеться в заяві на офіційній сторінці в Facebook.

ВМС зазначають, що з розумінням ставляться до так званих «свідчень» українських військовослужбовців, незаконно захоплених Росією у Керченській протоці, «адже методи роботи спецслужб РФ ні для кого не є секретом».

Зараз Україна вживає всіх можливих зусиль для визволення моряків з полону.

Командувач ВМС Ігор Воронченко наголошує, що українські військовослужбовці дають неправдиві свідчення під фізичним і психологічним впливом росіян. Він звернув увагу, що двоє військовослужбовців є вихідцями з Криму і їх батьки проживають на анексованому півострові, у звʼязку з чим на них буде чинитися тиск, пише ТСН.

«Я цих матросів з «Нікополя» знаю, вони завжди були чесними професіоналами своєї справи. І те, що вони зараз говорять, це неправда», — пояснив командувач.