Відмовився присягнути Росії в Севастополі. Журналісти назвали імʼя ще одного затриманого українського моряка

Автор:
Ольга Матвєєва
Дата:
Відмовився присягнути Росії в Севастополі. Журналісти назвали імʼя ще одного затриманого українського моряка

Facebook / Богдан Небилиця

Зʼявилася інформація про ще одного затриманого в Керченській протоці українського моряка. Один із тих, хто потрапив у полон, — Богдан Небилиця, командир малого броньованого артилерійського катера «Нікополь». Про це пише LB.ua.

За інформацією видання, Небилиця був серед тих курсантів Академії ВМС ім. Нахімова в Севастополі, які відмовилися присягнути РФ і співали гімн України, коли російські військові спускали з флагштока український прапор і піднімали свій у 2014 році. Небилиця та кілька інших курсантів закінчували своє навчання в Інституті Військово-морських сил Одеської морської академії. У 2016 він отримав диплом і був призначений командиром «Нікополя».

  • 25 листопада загострилася ситуація в Керченській протоці. Уранці російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі, коли той разом із ще двома броньованими катерами переходив з порту Одеса до порту Маріуполь. Під час виходу суден із Керченської протоки російські прикордонники відкрили по них вогонь, Україна повідомила про поранених військових.
  • В результаті буксир «Яни Капу» і бронекатери «Бердянськ» і «Нікополь» українських ВМС були захоплені російськими судами і доставлені в порт анексованої Керчі. Зʼявилося відео з кораблями в порту анексованого Криму.
  • У ніч на понеділок, 26 листопада, президент Петро Порошенко закликав Верховну Раду на 60 днів ввести воєнний стан . Рада збереться для розгляду цього питання о 16:00 26 листопада.
  • За неофіційною інформацією, поширеною російськими ЗМІ, у лікарні в Керчі знаходяться Артеменко Андрій Анатолійович (31 березня 1994 року народження, м. Новоукраїнка, Кіровоградська область), Сорока Василь Вікторович (11 квітня 1991 року народження, м. Одеса), Эйдер Андрій Дмитрович (20 грудня 1999, м. Одеса).