«З днем народження, Тундро!» Сенцов написав листа політвʼязню Кольченку

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Режисер Олег Сенцов написав листа іншому українському політвʼязневі — Олександру Кольченку, у якому привітав його з днем народження. Про це повідомив адвокат Сенцова Дмитро Дінзе на сторінці в Facebook.

«Радий, що в моєму житті є така людина, як ти — добра та сильна. Бажаю тобі залишатися таким завжди, прожити довге та цікаве життя, зустріти купу цікавих людей та побувати у ще більшій кількості цікавих місць», — написав режисер.

Крім того, Дінзе повідомив про стан здоровʼя Сенцова: лікарі виявили в нього зміни у внутрішніх органах.

«Голодування не пройшло безслідно. Вивозили до лікарні, у нього є зміни в нирках, серці і печінці. Залишиться це чи ні, лікарі сказати не можуть. Як вплине на здоровʼя, невідомо», — додав захистник.

Дінзе додав про скарги Сенцова на те, що з листопада не отримує «Нову газету». «Дуже переживає, що не може її прочитати. Олег активно працює над фільмом «Номери», — додав адвокат.

  • У серпні 2015 року російський суд засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням в організації терактів в анексованому РФ Криму. Він свою провину не визнає, а 14 травня 2018 року почав голодувати. Активіст голодував 145 днів і вимагав, щоб влада Росії звільнила 64 українських політвʼязнів.
  • Заступник директора Федеральної служби виконання покарань РФ Валерій Максименко заявив, що Сенцов дистанційно ставить пʼєсу в Києві і готує книгу до видання.
  • Перед цим росіяни повідомляли, що Сенцов після виходу із голодування відчуває себе добре й за три тижні набрав близько 10 кг.