Російський омбудсмен не виходить на звʼязок після атаки РФ на українські кораблі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Російський омбудсмен не виходить на звʼязок після атаки РФ на українські кораблі

Пресслужба президента російської федерації

Російська уповноважена з прав людини Тетяна Москалькова не виходить на зв’язок. Про це після загострення ситуації в Азовському морі повідомила українська омбудсмен Людмила Денісова в ефірі «Громадського».

«Вона не виходить на контакт. Може, вона не отримала ніяких вказівок. Я виходила на контакт, але вони [російська сторона] не виходять», — сказала Денісова.

За її словами, нині дуже суперечлива інформація про українських моряків на захоплених Росією суднах у Керченській протоці. Україні не вдається вийти з ними на зв’язок, тож немає даних про їхнє місцеперебування та стан.

  • Вранці 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі. Внаслідок тарану в українського буксира був пошкоджений головний двигун корабля, обшивка і леєрна огорожа, втрачено рятувальний пліт.
  • Близько 20:30 російські судна відкрили вогонь в українськиі кораблі під час виходу з Керченської протоки. Через це пошкоджено малий броньований артилерійський катер «Бердянськ». У ВМС України заявили, що шестеро українських моряків поранені, а три українські кораблі захоплені РФ .
  • У ніч на понеділок, 26 листопада президент Петро Порошенко попросив Верховну Раду запровадити воєнний стан. Він триватиме 60 діб. Спікер парламенту оголосив, що Рада збереться для розгляду цього питання в понеділок.