Росія захопила три українські кораблі в Азовському морі, шістьох моряків ВМС України поранено

Автор:
Сергій Пивоваров
Дата:

Три українські кораблі захоплені російськими суднами в Азовському морі в районі Керченської протоки, шестеро українських моряків поранені, передає прес-служба Військово-морських сил України.

«За оперативною інформацією захоплено мбак [малий броньований артилерійський катер] «Бердянськ» і рбк [рейдовий буксирний катер] «Яни Капу», які буксируються. Мбак «Нікополь» заблокований та слідує у супроводі окупантів. Шестеро українських військовослужбовців зазнали поранення», — йдеться у повідомленні.

  • Вранці 25 листопада російський прикордонний корабель протаранив український рейдовий буксир в Азовському морі. В результаті тарана в українського буксира був пошкоджений головний двигун корабля, обшивка і леєрна огорожа, втрачено рятувальний пліт.
  • Близько 20:30 російські судна відкрили вогонь по українських кораблях під час виходу з Керченської протоки. Через це пошкожений малий броньований артилерійський катер «Бердянськ». Також ВМС України заявили про поранених.
  • Україна терміново скликає екстрене засідання Ради Безпеки ООН у звʼязку із загостренням в Азовському морі. theБабель стежить за розвитком подій щодо ескалації в Азовському морі і веде текстовий онлайн.