Парламент Великобританії отримав доступ до листування керівництва Facebook з Цукербергом

Дата:
Парламент Великобританії отримав доступ до листування керівництва Facebook з Цукербергом

David Paul Morris / Bloomberg via Getty Images

Влада Великобританії отримала в розпорядження внутрішні документи Facebook, включно з приватною перепискою топ-менеджерів із засновником компанії Марком Цукербергом. Про це повідомляє CNN.

Очікується, що ці документи допоможуть пролити світло у скандалі з витоком даних соцмережі до компанії Cambridge Analytica і можливим втручанням Росії у вибори президента США.

Британія отримала секретні документи від засновника американської компанії з програмного забезпечення Six4Three під час його поїздки до Лондона. Компанія подала в суд Каліфорнії позов проти соцмережі, звинувативши Facebook у використанні персональних даних користувачів у своїх цілях.

«Це безпрецедентний крок, але спричинила його ситуація теж безпрецедентна. Нам не вдалося отримати відповіді від Facebook. Ми вважаємо, що в цих документах міститься інформація, яка становить значний суспільний інтерес», — заявив глава парламентського комітету з цифрових технологій, культури, ЗМІ і спорту Деміен Коллінс.

У квітні 2018 року Цукерберг визнав, що персональні дані користувачів були передані в політичну консалтингову фірму Cambridge Analytica без їхньої згоди і стали доступні російським спецслужбам. Після цього скандалу Цукерберг дав свідчення перед Конгресом США і виступив перед Європарламентом.

Його також кілька разів запрошували відповісти на питання британських парламентарів, проте він відмовлявся, пропонуючи прислати замість себе підлеглих.