Екс-міністру транспорту України Рудьковському в Москві продовжили арешт. Він проходить психіатричну експертизу

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Екс-міністру транспорту України Рудьковському в Москві продовжили арешт. Він проходить психіатричну експертизу

Facebook / Рудьковський Микола

Басманний суд Москви продовжив до січня термін арешту колишнього міністра транспорту і звʼязку України Миколи Рудьковського, підозрюваного в нападі на посольство Росії у Києві, передає РИА Новости.

Захист просив суд обмежитися домашнім арештом або заставою до 10 мільйонів рублів, однак слідчий і прокурор наполягали, що за більш мʼякої міри запобіжного заходу він може сховатися, «продовжити злочинну діяльність чи вийти на звʼязок зі співучасниками».

Захист також стверджує, що Рудьковський не вступав у змову з нападниками на посольство та діяв під примусом. «Він змушений був вчинити певні дії під примусом. Йому вклали камінь в руку, і він його кинув... Камінь навіть не долетів до будівлі», — заявив його адвокат.

Екс-міністр на засіданні не був присутній, оскільки слідство відправило його на психолого-психіатричну експертизу на 30 днів. «Завідомо здорову людину відправили на експертизу, і тепер засідання відбудеться без його участі. Нагадаю, що рішення про арешт теж було прийнято без його участі, заочно», — обурився його захисник.

  • 28 вересня Рудьковського затримали в Москві. Його розшукували за напад на російське посольство в Києві у червні 2014 року під час акцій протесту, тоді екс-міністр кинув камінь у дипустанову.