Вночі: Рада внесла зміни до Податкового кодексу, США закликали відмовитися від обладнання Huawei, а Прип’ять «оживили» арт-інсталяцією

Дата:

Рада внесла зміни у Податковий кодекс

В ніч на 23 листопада Верховна Рада ухвалила законопроект №9260, який запроваджує нові правила відправки посилок та зростання податків. Документ передбачає оподаткування міжнародних посилок вартістю від 150 євро протягом першого півріччя і від 100 євро — з 1 липня, а також збільшення з 1 липня 2019 року акцизного податку на тютюнові вироби, підвищення з 1 січня 2019 року екологічного податку за викиди двоокису вуглецю (СО2) у понад 24 рази та ін.

США закликали союзників відмовитися від обладнання Huawei

Уряд США закликав інші країни не використовувати телекомунікаційне обладнання, зроблене китайською компанією Huawei. За даними WSJ, такі бесіди представники Вашингтона ведуть з політиками і керівниками великих компаній у Німеччині, Італії та Японії. Американці намагаються переконати їх, що китайське обладнання загрожує кібербезпеці й обіцяють профінансувати придбання альтернативних засобів звʼязку.

Після лісових пожеж у Каліфорнії почалися дощі

У Північній Каліфорнії вперше за півроку почалися дощі .Це полегшує наслідки лісових пожеж, проте тепер місцевим мешканцям загрожує повінь та зсуви. Очікується, що в найближчі дні в регіоні випаде 10—15 см рідини. Внаслідок пожеж у Каліфорнії загинуло понад 80 людей, ще понад 560 осіб вважаються зниклими безвісти.

Прип’ять «оживили» арт-інсталяцією

Twitter / Solonyna Yeugen

Інтерактивну цифрову скульптуру посередині покинутого міста Прип’ять у Чорнобильській зоні відчуження презентували українські та французькі митці. Вона отримала назву ARTEFACT за мотивами творів братів Стругацьких. Інсталяція поєднує скульптурні елементи, систему екранів і проекторів, що транслюють зображення на будівлі покинутого міста, та елементи штучного інтелекту. Вона має не лише розповісти світові про Чорнобильську трагедію мовою сучасного мистецтва, а й привернути увагу до некритичного сприйняття інформації та поширення фейків.

У Пекіні вперше за 20 років зменшилося населення

Кількість населення столиці Китаю вперше за два десятиліття впала .У 2017 році вона сягала 21,707 млн осіб, що на 22 тис. менше, ніж роком раніше. Кількість людей у шести міських районах Пекіна впала на 3 відсотки з 2016 по 2017 рік. Влада намагається стримувати зростання населення в місті, борючись ткаим чином із заторами, дефіцитом ресурсів і зростанням цін на житло.