Журналісти розкрили співробітника ГРУ Росії, який намагався організувати державний переворот у Чорногорії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Журналісти розкрили співробітника ГРУ Росії, який намагався організувати державний переворот у Чорногорії

Фото із аакаунта Володимири Попова на mail.ru

Розслідувальна група Bellingcat і російське видання The Insider розкрили особистість співробітника ГРУ, який брав участь у спробі державного перевороту в Чорногорії. Про це йдеться в їх матеріалі.

За інформацією журналістів, справжнє імʼя росіянина Володимира Попова, якого розшукує влада Чорногорії, — Володимир Моісеєв. Він народився 29 травня 1980 року в селі Півкіно Курганської області, закінчив місцеву сільську школу, відслужив в армії та вступив до Тюменського вищого військово-інженерного командного училища, яке закінчив у званні лейтенанта.

Між 2006 і 2009 роком він переїхав до Москви та пройшов підготовку у військовій частині №48427, що відноситься до спецназу ГРУ. Там розташований 45-й окремий гвардійський розвідувальний полк спеціального призначення, який 2008 року брав участь у війні в Грузії.

До 2015 року Моісеєв проживав у гуртожитку при своїй військовій частині, а потім переїхав у столичний район Черьомушки, в сусідній будинок з співробітником ГРУ Олександром Мішкіним, якого підозрюють в отруєнні екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля у Великій Британії.

Під імʼям Попова Моісеєв відвідував Польщу, Болгарію, Україну, Молдову та Сербію. У січні 2014 року він разом з колегою Микитою Мініним був в Одесі. Пізніше того ж року в Молдові брав участь у спробі організувати заворушення в автономії Гагаузія.