Генпрокуратура: Убивства перших активістів Євромайдану Нігояна, Сеника і Жизневського не розкриті

Дата:
Генпрокуратура: Убивства перших активістів Євромайдану Нігояна, Сеника і Жизневського не розкриті

Wikimedia Commons

Убивства перших активістів Євромайдану — Сергія Нігояна, Михайла Жизневського та Романа Сеника — досі не розкриті, однак у розслідуваннях є прогрес. Про це на брифінгу заявив начальник управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури Сергій Горбатюк.

«Є, на жаль, не розкриті злочини, і це, в першу чергу, вбивство Нігояна, Жизневського і Сеника... Але я можу говорити, що ми рухаємося до результату», — додав Горбатюк.

Сергій Нігоян, Михайло Жизневський і Роман Сеник стали першими жертвами снайперів на Євромайдані у 2014 році

За його словами, проблеми розслідуванню створюють «позиція керівництва МВС, брак суддів і ряд експертиз». Горбатюк додав, що Міністерство внутрішніх справ не звільняє своїх співробітників, які підозрюються у злочинах, а незавершені експертизи, розпочаті ще у 2015 році, не дозволяють слідчим ГПУ працювати в повній мірі.

Горбатюк додав, що у інших справах Майдану — загалом їх зареєстровано 4,7 тисяч — уже вручено підозру 442 особам, ще 52 — винесені вироки, 9 з них вже відбувають покарання з позбавленням волі. Під вартою перебувають 13 осіб, до суду передано 279 обвинувальних актів, 56 особам вручені підозри за вбивства активістів.