Розкол і політичні похорони. Льовочкін заявив, що його виключили з «Опозиційного блоку» в інтересах Петра Порошенка

Дата:
Розкол і політичні похорони. Льовочкін заявив, що його виключили з «Опозиційного блоку» в інтересах Петра Порошенка

Космач Олександр / УНІАН

У роботі парламентської фракції «Опозиційний блок» стався розкол в інтересах Петра Порошенка. Про це в кулуарах Ради заявив народний депутат Сергій Льовочкін, якого сьогодні разом з Юрієм Бойком виключили з фракції.

За його словами, майже половина депутатів «ОБ» консолідовано не голосують і не беруть участь у засіданнях фракції.

«Ми ж розуміємо, що не виключені Льовочкін і Бойко. Насправді 20 осіб з 43 у фракції більше не беруть участь у засіданнях фракції й не голосують консолідовано тією групою, яку представляють колишні донецькі», — сказав Льовочкін.

За його словами, сьогоднішнє рішення фракції — виключення його і Бойка — це розкол депутатів, «які орієнтуються на Юрія Бойка — кандидата в президенти та кандидата в президенти Петра Порошенка».

Льовочкін додав, що останні події в «Опозиційному блоці» є його «політичними похоронами».

«Наміру обʼєднуватися з партією Вадима Рабиновича «За життя» та висувати Бойка кандидатом у президенти обговорювалися з іншим крилом «Опозиційного блоку» більше двох місяців. У них брала участь та група, яка орієнтується на Петра Порошенка, ще їх можна називати «колишніми донецькими»... Вони постійно затягували час, не хотіли говорити ні «так», ні «ні». Але потім, коли сталося обʼєднання, вони пішли в атаку», — розповів Льовочкін.

На його думку, розкол у фракції «робиться в інтересах президента України Петра Порошенка».