Квартири підозрюваного в побитті Мустафи Найєма заарештували. Через 25 днів після встановленого законом терміну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Суд заарештував квартири Магомеда-Аміна Саїтова, якого підозрюють у побитті нардепа Мустафи Найєма. Проте рішення суду виконали тільки через 25 днів від встановленого законом терміну, пише в Facebook брат нардепа Масі Найєм.

Він пояснив, що сторона захисту подала позов проти Саїтова з метою відшкодування збитків. Шевченківський райсуд Києва 11 жовтня задовольнив цей позов. «Рішення суду в таких випадках передають слідчому або прокурору. Після цього останні негайно подають до держреєстратора заяву про реєстрацію обтяження», — зазначив Найєм.

Законодавство, за його словами, зобовʼязує держреєстратора виконати рішення суду протягом 2 днів з моменту реєстрації такої заяви. «Незважаючи на це, станом на 12:28, 5 листопада, тобто через 25 днів після засідання, майно заарештовано не було», — підкреслив Найєм.

Захист нардепа подав скаргу на бездіяльність реєстратора та заяву про скоєння злочину. Скаргу розглянули і 14 листопада зареєстрували кримінальне провадження за ч. 2 статті 382 (невиконання судового рішення) Кримінального кодексу.

У понеділок 19 листопада захист Найєма зробив повторну виписку з реєстру обтяжень майна і виявив, що квартири підозрюваного заарештовано 17 жовтня «рішенням від 5 листопада».

«Тобто лише через 25 днів, а не через 2, як повинно бути, після скарг і заяв про скоєння кримінального злочину реєстратор все ж зареєстрував арешт», — написав Найєм. Він також підкреслив, що арешт накладено лише на 2 з 3 квартир підозрюваного.