Росія завершила будівництво морської ділянки «Турецького потоку». Його запустять наступного року

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Росія завершила будівництво морської ділянки газопроводу «Турецький потік», по якому російський газ буде надходити до Туреччини, пише Reuters.

Член правління «Газпрому» Олег Аксютін заявив, що президенти Туреччини Реджеп Ердоган і Росії Володимир Путін зустрілися, щоб відзначити завершення будівництва.

Як пише «Дождь», на церемонії завершення будівництва Путін підкреслив, що по першій нитці газ буде надходити з Росії до Туреччини, а другою піде транзитом у країни на півдні і південному сході Європи.

«Це, безумовно, робить з Туреччини серйозний європейський хаб і, без жодних сумнівів, буде відображатися на геополітичному становищі Туреччини», — сказав президент РФ. Очікується, що газопровід запустять до кінця 2019 року.

Що таке «Турецький потік»?

Газопровід, будівництво якого почалося ще у 2016 році. Його прокладали по дну Чорного моря з Анапського району Росії до Туреччини. Далі, на кордоні Туреччини та Греції, передбачалося будівництво газового хаба, через який газ прямував би до європейських країн. Газпровід складається із двох ниток потужністю 15,75 млрд куб. м на рік кожна (сумарна потужність — 31 млрд куб. м).