Трамп розсмішив фінів, похваливши їх за прибирання лісу граблями

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Жителів Фінляндії розсмішила розповідь президента США Дональда Трампа про те, що вони граблями розчищають лісу від листя та бурʼянів, пише ВВС.

Дональд Трамп прибув у Каліфорнію, яка нині потерпає від лісових пожеж. Американський лідер заявив, що головна причина пожеж — погане управління лісовими угіддями.

Трамп також розповів, як президент Фінляндії Саулі Ніїністе під час зустрічі сказав йому, що люди у Фінляндії проводять багато часу, розчищаючи лісові зарості граблями. Сам Ніїністе каже, що не памʼятає такої розмови.

«Я зустрічався з президентом Фінляндії, і він мені сказав: «У нас все по-іншому... ми лісова країна». І вони проводять багато часу з граблями, розчищаючи все і роблячи інші справи, і у них немає проблем», — продовжив Трамп.

Але сам президент Фінляндії в інтервʼю фінським ЗМІ сказав, що під час його розмови з Трампом питання про граблі не поставало. «Я сказав йому, що Фінляндія вкрита лісами, і що ми маємо хорошу систему моніторингу», — сказав Ніїністе. Після цього фіни стали розміщувати в соцмережах комічні фотографії того, як вони нібито розчищають місцевий ліс.