Пограбування інкасаторського авто ПриватБанку: одного грабіжника затримали, усі гроші знайшли

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:

Правоохоронці затримали одного з грабіжників, які 17 листопада викрали з інкасаторської машини 1,8 млн. гривень. Про це повідомили в управлінні поліції Київської області.

Через деякий час після пограбування автомобіль з характерним пошкодженням, на якому тікали грабіжники, поліція виявила у столиці. Зловмисники вже встигли замінити номерні знаки. Номери, які бачили під час скоєння злочину, вилучили з каналізаційного люку поблизу автівки, повідомили в поліції.

Неподалік від позашляховика правоохоронці зупинили чоловіка, схожого на розшукуваного грабіжника. Під час особистого огляду у нього з кишені правоохоронці вилучили великі пакети — саме в них зловмисник збирався переносити викрадене. Автомобіль, на якому було скоєно пограбування, вилучили, в ньому знаходилися 5 касет з грошима.

Затриманий чоловік наразі перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Відомо, що він родом з Житомирщини, має 15-річний стаж перебування в місцях позбавлення волі за вчинення розбоїв і грабежів. Востаннє засуджений до 10 років за скоєння розбійного нападу на помешкання, господар якого загинув від нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Підозрюваний був звільнений достроково за «законом Савченко».

Інших учасників пограбування продовжують шукати. Поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 5 ст. 186 Кримінального кодексу України (грабіж).

Як уточнив у коментарі theБабелю прес-секретар поліції Київської області Микола Жукович, грабіжників було троє, а не двоє, як повідомлялося спочатку. Двоє грабували, а третій сидів у машині. Двох інших злочинців продовжують розшукувати. Також Жукович уточнив, що касет із грошима було пʼять, хоча напередодні повідомялося про чотири викрадені касети. За словами представника поліції, усі касети знайшли, вони були цілі, їх опечатали в присутності представників ПриватБанку.