У Києві заарештували снайпера Нацгвардії. Його підозрюють у розстрілі «майданівця» Храпаченка у 2014 році

Дата:

У Києві заарештували військовослужбовця Національної гвардії за підозрою у розстрілі активістів Майдану 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській. Про це пишуть «Українські новини» з посиланням на джерела в правоохоронних органах.

Підозрюваний виявився військовим снайпером. «Він був затриманий в кінці жовтня і на початку листопада арештований судом на 60 діб», — розповів співрозмовник агентства.

Джерело також повідомило подробиці розслідування: 20 лютого 2014 року група снайперів «Омега» прибула на Інститутську як допомога спецроті «Беркуту». Снайперські групи розмістили на території клубу Кабміну (Інститутська, 7).

«Об 11:28 підозрюваний здійснив постріл зі снайперської гвинтівки ТЅ.М308 з оптичним прицілом у активіста Євромайдана — театрального режисера Олександра Храпаченка. Він був без зброї і разом з іншими мітингувальниками стояв перед «снігової барикадою» і не становив небезпеки працівникам міліції. У результаті поранення активіст загинув», — розповіло джерело.

Снайпера затримали за місцем проживання більше ніж через 4 роки — 31 жовтня 2018 року. Суд заарештував його на 60 діб за статтею п. п. 5, 12 ч. 2 ст. 115 (вчинення умисного вбивства, здійснене способом, небезпечним для життя багатьох осіб, за попередньою змовою групою осіб) і ч. 3 ст. 365 (перевищення влади та службових повноважень) КК.