Газета Financial Times створила бота, який зменшує кількість цитувань чоловіків-експертів у статтях

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Британська газета Financial Times почала автоматично попереджати своїх журналістів , якщо в їх матеріалах використано дуже багато цитат від чоловіків. Таким чином видання намагається змусити своїх авторів шукати жінок-експертів і додавати їх думки в статті. Про це пише The Guardian .

Медіа-організація виявила, що тільки 21% цитованих у FT експертів — жінки. Тому компанія розвиває бота, який аналізує імена і визначає, ким є джерело — чоловіком або жінкою. Так видання хоче розширити аудиторію своїх читачів. Адже внутрішня статистика показує, що жінки не затримуються на текстах, якщо в матеріалі цитують лише чоловіків.

У майбутньому система почне визначати стать експерта навіть під час друку матеріалу. Також редакція зʼясувала, що жінки-читачі частіше клікають на статті з фотографіями жінок, ніж чоловіків.

  • Раніше за результатами проміжних виборів у США до нижньої палати Конгресу увійшла рекордна кількість жінок. Уперше в історії там опинилися дві мусульманки з родин біженців, дві жінки з корінних американських народів, одна з яких є відкритою представницею ЛГБТ-спільноти, а також 29-річна мешканка Нью-Йорка, яка стала наймолодшою конгресвумен в історії.