Навальний заплатив 2 млн рублів, і йому дозволили виїхати з Росії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Навальний заплатив 2 млн рублів, і йому дозволили виїхати з Росії

Oleg Nikishin / Epsilon / Getty Images

Федеральна служба судових приставів Росії зняла всі обмеження з російського опозиціонера Олексія Навального, включаючи заборону виїжджати за кордон, повідомляє ТАСС.

Йому забороняли виїзд із країни тому, що він не заплатив штраф у 2,1 мільйона рублів. Це матеріальний збиток, який, як вирішив суд, Навальний завдав Кіровському обласному підприємству «Кіровліс». Рішення про штраф ухвалили ще в 2017 році, але виконавче провадження порушили тільки 9 листопада 2018-го.

«Боржником Навальним О. А. оперативно і в повному обсязі сплачена заборгованість. Усі накладені обмеження і заборони в межах виконавчого провадження скасовані», — зазначили в службі приставів.

  • Уранці 13 листопада Навального в аеропорту зупинили прикордонники та забрали у нього паспорт «для проведення спеціальних перевіркових заходів». Пізніше опозиціонеру повідомили, що виїжджати з країни йому не можна. Він збирався до Страсбурга, де 15 листопада буде оголошено рішення Європейського суду з прав людини за скаргами Навального на незаконні затримання на мітингах.
  • У жовтні Навальному вкотре не дозволили зареєструвати партію. Опозиціонер намагається це зробити з 2012 року. Проте Міністерство юстиції Росії йому постійно відмовляє.