«Збираємо своїх по країні». Мустафа Найєм створює нову політичну платформу

Дата:
«Збираємо своїх по країні». Мустафа Найєм створює нову політичну платформу

Косарєв Олександр / УНІАН

Народний депутат Мустафа Найєм (БПП) заявив про створення нової політичної платформи. Про це парламентарій повідомив у себе в Facebook.

За його словами, створення платформи (назва проекту поки не розкривається) почалося чотири місяці тому. «Ми зібрали наших помічників і почали методично, день у день, телефонувати, писати листи і зустрічатися з сотнями людей по всій країні з однією пропозицією: «Давайте разом створювати платформу з відкритим кодом», — розповів нардеп.

Він зазначив, що серед людей, які підтримали проект, — регіональні лідери, громадські діячі і просто активні громадяни, які запамʼяталися нам за чотири роки роботи в парламенті. «Ми не питали, членами якої партії вони є. [Через це деякі партії навіщось з нами сперечаються досі.] Ми не питали просто тому, що головними критеріями були спільні цінності, спільне бачення майбутнього, віра і [так!] неприкритий оптимізм», — додав Найєм.

За його словами, минулої пʼятниці члени новоствореної платформи зібралися під Києвом і «три дні разом обговорювали плани, тактику і спільне бачення». «До кінця третього дня в нас вийшла команда. Майже пʼятдесят чоловік. Готових нести відкритий код далі — зібрати «своїх» по всій країні», — пише Найєм.

У тегах до посту Мустафа Найєм відзначив 15 осіб, серед яких — його помічник Микита Лисенко, брат нардепа — юрист Масі Найєм, депутати Сергій Лещенко та Світлана Заліщук (БПП), волонтер Михайло Жирівський.

  • 4 листопада, після смерті радниці мера Херсона Катерини Гандзюк, нардепів Найєма та Заліщук намагалися вигнати з мітингу під МВС. Один з активістів підійшов до Найєма та почав вигукувати йому в обличчя: «Ти співпрацюєш з ними! Ти проводив реформу МВС! Ти не вийшов з БПП! Геть звідси, ти не маєш права тут бути!»