«Ти не вийшов із БПП! Ти працюєш із ними!» З мітингу щодо справи Гандзюк намагалися вигнати нардепів Найєма і Заліщук

Дата:
«Ти не вийшов із БПП! Ти працюєш із ними!» З мітингу щодо справи Гандзюк намагалися вигнати нардепів Найєма і Заліщук

Під будівлею МВС у Києві другу годину триває мітинг з вимогою знайти вбивць радника мера Херсона Катерини Гандзюк, яка померла 4 листопада в лікарні. На акцію на вулиці Академіка Богомольця зібралося близько 200 чоловік, передає кореспондент theБабеля з місця подій.

Акція починалася мирно, але через годину спалахнув конфлікт. До присутніх — громадських активістів, журналістів і друзів Катерини Гандзюк — приєдналися народні депутати від БПП: Мустафа Найєм та Світлана Заліщук.

Їх появу учасники мітингу зустріли без особливої радості. А один з активістів спровокував конфлікт. Він підійшов до Найєма та почав вигукувати йому в обличчя: «Ти співпрацюєш з ними! Ти проводив реформу МВС! Ти не вийшов з БПП! Геть звідси, ти не маєш права тут бути!».

У відповідь Мустафа Найєм намагався захистити себе, але активіст не слухав його, розмахував руками і готовий був почати бійку.

Раніше на мітингу в Києві поліція намагалася перешкодити активістам написати слово «вбивці» на асфальті неподалік від входу в управління. Правоохоронці посилалися на порушення правил благоустрою. Але після дискусії учасники виклали свічками-лампадками слово «вбивці».