Польща заявила, що не пустила до себе 400 «неофашистів і бандерівців»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Польща заявила, що не пустила до себе 400 «неофашистів і бандерівців»

Wikipedia

Влада Польщі заявила, що не пустила в країну неофашистів і «прихильників ідеології Степана Бандери» напередодні святкування 100-річчя відновлення незалежності, пише TVP Info.

За словами прес-секретаря міністра-координатора спецслужб Станіслава Жаріна, агентство внутрішньої безпеки передало прикордонникам дані 400 активістів, які були учасниками ультраправих і неофашистських угруповань, а також організацій, які «прославляють ідеологію Степана Бандери».

За його словами, вони хотіли приїхати на Марш незалежності у Варшаві. Більшості з них не дозволили вʼїхати до країни. «Серед тих, кого не допустили до Польщі, були громадяни Швеції та Росії», — сказав Жарін.

  • Перед цим посольство України в Польщі заявляло, що 11 листопада, під час заходів з нагоди відновлення незалежності Польщі, радикали готують провокації у Варшаві під виглядом українських націоналістів.
  • 10 листопада польські футбольні фанати з фаєрами і транспарантами відзначили 100-річчя боротьби поляків проти Західноукраїнської народної республіки на Личаківському цвинтарі у Львові. Вони розгорнули банери з написом: «Львівські орлята, 100 років це гасло польську відвагу прославляє. Сілезія віддає данину Львову, духовному місту Вроцлава».