У Києві демонтують меморіал Героям Небесної Сотні

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Києві демонтують меморіал Героям Небесної Сотні

Facebook / Maidan Museum

У Києві почали демонтаж меморіалу Героїв Небесній сотні, щоб слідчі змогли провести експертизи у справі Майдану, повідомляє Національний музей Революції Гідності.

«Ідуть господарські роботи на правій частині алеї Героїв Небесної Сотні, неподалік від верхнього виходу зі станції метро “Хрещатик”», — йдеться в повідомленні.

Раніше родини героїв «Небесної сотні» погодилися на те, аби перенести тимчасовий меморіал.

Ділянку поблизу каплиці наблизять до стану, в якому вона була під час розстрілів. Перемістять металевий меморіал із портретами героїв і деревʼяний хрест, оскільки вони перекривають простір, потрібний для слідчих дій. Експерти мають з’ясувати, звідки силовики розстрілювали демонстрантів у лютому 2014 року.

Експеримент триватиме щонайменше 16 днів. Після його закінчення планують побудувати меморіал Героїв Небесної Сотні за проектом українських архітекторів.

Під час протестів на вулиці Інститутській у Києві наприкінці лютого 2014 року було вбито понад 100 осіб, яких згодом назвали «Небесною сотнею». Частину вулиці, де відбувалися розстріли майданівців, перейменували на їх честь.