У Тwitter оголосили бойкот Amazon через убивство журналіста Хашоггі

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Тwitter оголосили бойкот Amazon через убивство журналіста Хашоггі

Alex Wong / Getty Images

Користувачі з Саудівської Аравії у Twitter оголосили бойкот Amazon через постійне висвітлення газетою The Washington Post убивства журналіста видання Джамаля Хашоггі, повідомляє Fortune.

Засновник Amazon Джеффрі Безос в 2013 році за $250 млн купив американський видавничий дім The Washington Post.

Користувачі соцмережі опублікували тисячі твітів з хештегом #BoycottAmazon всього за кілька годин 4 листопада. Акція в Саудівській Аравії продовжилася і на наступний день, 5 листопада.

Деякі користувачі Twitter опублікували знімки екрана, коли вони видалили свої облікові записи в Amazon. У постах зазвичай не згадується Хашоггі, деякі не вказують назву видання. Але заявляють, що Amazon завдала шкоди Саудівській Аравії через «брехню» і «фальшиві новини».

Журналіст The Washington Post Джамаль Хашоггі зник 2 жовтня після того, як зайшов до генконсульства Саудівської Аравії у Стамбулі. Спочатку влада Саудівської Аравії заявляла, що злочин став результатом раптової бійки, але потім визнала, що вбивство Хашоггі було навмисним. У королівстві затримали 18 осіб в межах розслідування.

За версією турецьких слідчих, Хашоггі задушили відразу після входу до будівлі генконсульства, а згодом тіло розчленували й розчинили в кислоті.

2 листопада президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що вбити саудівського журналіста Джамаля Хашоггі розпорядився високопосадовець із Саудівської Аравії.