Хакер зламав акаунт керченського стрільця Владислава Рослякова

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Хакер зламав сторінку у соціальній мережі «ВКонтакте» Владислава Рослякова, який 17 жовтня влаштував стрілянину і вибух у коледжі в Керчі. В його акаунті виявлено листування з Лізою Панченко та Поліною Медведєвою, з якого випливає, що хлопець планував влаштувати напад на свій випускний.

Скріни листувань опубліковані у Telegram-каналі «Двач».

Владислав Росляков користувався сторінкою під вигаданим імʼям Анатолій Смирнов. Акаунт виявили завдяки пошуку на сторінках інших школярів, з якими навчався Росляков.

«Головне з листувань. Він домовлявся зустрітися з дівчиною Лізою Панченко напередодні стрільби. Скаржився на життя, натякав на те, що «у людей він поки не стріляв». Обіцяв влаштувати «цікавий випускний і все закінчити». Хвалився ліцензією на зброю і наявністю рушниці. Говорив, що хоче померти і депресував», — пише «Двач».

17 жовтня в Керчі 18-річний Владислав Росляков підірвав бомбу в їдальні Керченського політехнічного коледжу, а потім почав стріляти у студентів і викладачів. В результаті нападу загинла 21 особа, разом з самим Росляковим, який застрелився в бібліотеці. Понад 70 осіб постраждали. Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за статтею «вбивство двох і більше осіб у загальнонебезпечний спосіб».