Російські пранкери обдзвонюють американських політиків. Вони просять не визнавати Голодомор геноцидом

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Російські пранкери обдзвонюють американських політиків. Вони просять не визнавати Голодомор геноцидом

Facebook / Посольство України в США

Російські пранкери дзвонять американським політикам від імені посла України у США Валерія Чалого і звертаються з провокаційними проханнями, пише «Європейська правда».

«Буквально вчора, нібито від мого імені і нібито за дорученням президента України, надійшло звернення до майже всіх губернаторів – запит на телефонну розмову», — розповів Чалий журналістам. За словами посла, частина губернаторів дали згоду на переговори з людиною, яка вдавала з себе посла.

Під час розмови пранкер пропонує обговорити економічне співробітництво і туризм, а також Голодомор. «І після вступу і загальних фраз про економіку звертається, мовляв, памʼятаєте, що я вас просив [про визнання Голодомору геноцидом на рівні штату]? Так от, це не актуально, давайте перенесемо», — стверджує Чалий.

За його словами, посольство повідомило всіх губернаторів про небезпеку фейкових дзвінків, після чого атака переключилася на мерів і конгресменів.

За інформацією Чалого, ініціаторами цих розмов є «добре відомі російські пранкери», які вже здійснювали провокації проти України у США, зокрема розігравши міністра енергетики Ріка Перрі. Цей розіграш здійснили в 2017 році пранкери з РФ, відомі як Вован та Лексус.

4 жовтня Сенат США вперше в історії визнав Голодомор 1932—1933 років геноцидом українського народу. У вересні пранкери з РФ спробували спровокувати Міністра оборони Степана Полторака висловитися з приводу подій на Донбасі. Міністр оборони викрив пранкерів і «відправив у відповідному напрямку».