«Я не буду запускати роботу Держбюро розслідувань з порушення законодавства». Голова ДБР вимагає новий конкурс на керівні посади

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Я не буду запускати роботу Держбюро розслідувань з порушення законодавства». Голова ДБР вимагає новий конкурс на керівні посади

Facebook / Державне бюро розслідувань

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба ініціював оголошення нового конкурсу на 27 керівних посад в бюро, повідомляє прес-служба відомства.

«До останнього я розраховував, що зовнішня конкурсна комісія виконає вимоги законодавства та передасть матеріали проведення психофізіологічного дослідження за допомогою поліграфу. На жаль, комісія цього не зробила, а я не буду запускати роботу нового правоохоронного органу з порушення законодавства», — заявив Труба.

У пʼятницю, 2 листопада, він написав листа до зовнішньої конкурсної комісії, в якому вимагає провести новий відбір. Разом з тим директор запевнив, що новий конкурс не відобразиться на початку роботи Бюро. «Наприкінці листопада більше 300 слідчих ДБР приступлять до роботи. Звичайно, я би хотів, щоб з ними були їх керівники. Водночас переконаний, що разом із заступниками ми організуємо роботу слідчих. Інші підрозділи вже працюють», — додав Труба.

28 серпня Труба заявив, що з незрозумілих причин конкурсна комісія після визначення переможців на посади в Держбюро знищила результати дослідження із застосуванням поліграфа, хоча вони повинні зберігатися пʼять років. Труба відмовився призначати 27 переможців конкурсу на керівні посади в ДБР і повернув усі подання на кандидатів конкурсній комісії. 3 вересня конкурсна комісія повторно запропонувала Трубі цих кандидатів на розгляд.

Суддя Шевченківського районного суду Львова і дружина директора Держбюро розслідувань Романа Труби — Олександра Баєва — заявила, що їй на мобільний надходять погрози і вимоги вплинути на кадрові призначення у ДБР.