Німеччина наполягатиме на продовженні санкцій ЄС проти Росії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Німеччина наполягатиме на продовженні санкцій ЄС проти Росії

Пресслужба президента України

Німеччина має намір підтримати продовження санкцій Європейського союзу проти Росії. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель під часу візиту до Києва, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Німеччина буде виступати за продовження санкцій», — сказала вона на спільному брифінгу з президентом України Петром Порошенком. Канцлер додала, що єдиний варіант, за якого санкції можуть помʼякшити — прогрес у врегулюванні ситуації на Донбасі.

«Мінських угод не дотримуються. Якщо щось і відбувається, то лише по міліметру, але час від часу — відхід назад... На жаль, немає стабільного перемирʼя, гинуть солдати. Нам слід активізувати зусилля», — додала Меркель.

У свою чергу Порошенко повідомив, що під час перемовин з главою уряду Німеччини обговорили ескалацію в Азовському морі та засудили намір «ДНР» і «ЛНР» провести вибори 11 листопада.

У червні ЄС продовжив секторальні санкції проти Росії до 31 січня 2019 року. У грудні Рада ЄС має ухвалити чергове рішення щодо продовження цих санкцій. У вересні Євросоюз продовжив персональні санкції проти людей і компаній, причетних до агресії Росії проти України, до 15 березня 2019 року.