Вночі: Facebook втратив мільйон користувачів у Європі, у посольстві Ватикану в Римі знайшли кістки людини, а в Італії через негоду згоріли сотні автомобілів Maserati

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Вночі: Facebook втратив мільйон користувачів у Європі, у посольстві Ватикану в Римі знайшли кістки людини, а в Італії через негоду згоріли сотні автомобілів Maserati

Christophe Morin / IP3 / Getty Images

Facebook втратив мільйон користувачів в Європі

Кількість активних користувачів соціальної мережі Facebook у її європейському сегменті скоротилася за минулий квартал (липень-вересень) із 376 до 375 мільйонів. Причинами цього, за оцінками експертів, можуть бути проблеми з іміджем корпорації, посилення європейського законодавства щодо захисту персональних даних і скандали через несанкціоновану передачу третім особам відомостей про клієнтів. У другому кварталі цього року компанія також втратила мільйони користувачів в Європі. Прибуток Facebook Inc. за третій квартал поточного року зріс на 33%, однак це мінімальний приріст, продемонстрований корпорацією за майже шість років.

У посольстві Ватикану в Римі знайшли кістки людини

Під час ремонту в одній з прибудов до будівлі апостольської нунціатури (посольства Ватикану) в Римі знайшли фрагменти людських кісток. Головний прокурор Риму Джузеппе Піньятоне направив експертів-криміналістів, вони повинні встановити вік, стать померлого та час смерті. За однією з версій, останки можуть належати одній з двох неповнолітніх дівчат, які зникли в Римі в 1983 році.

В Італії через негоду згоріли сотні автомобілів Maserati

Кілька сотень автомобілів Maserati згоріли в порту італійської Савони. До пожежі призвела негода, яка накрила майже всю територію Італії. Потоки води затопили дві автомобільні стоянки, спровокувавши коротке замикання. Це призвело до вибуху акумуляторних батарей і пожежі, яку загасили тільки у вівторок вранці. Автомобілі призначалися для експорту в країни Близького Сходу. Кількість жертв негоди в Італії, яка накрила низку регіонів країни, зросла до 11.

Кияни перекрили Харківське шосе через відʼєднання їх будинку від електрики

У Києві ввечері, 30 жовтня, понад 150 осіб перекрили Харківське шосе на перетині з вулицею Привокзальною. Вони вимагали відновити подачу електроенергії у їх 35-поверховому будинку, де проживають близько 2 тисяч людей. Висотку позбавили електроенергії об 11 ранку 30 жовтня за борги ДТЕК «Київські електромережі» у розмірі 2,7 мільйона грн. Багатоповерхівка належить скандальному забудовнику Анатолію Войцеховському.

В Австрії порушили кримінальну справу проти судді Артура Ємельянова

В Австрії порушили кримінальну справу проти колишнього заступника голови Вищого господарського суду України Артура Ємельянова. Згідно з повідомленням депутата Верховної Ради Сергія Лещенка, Ємельянова звинувачують у «примусі до вчинення злочину шляхом насильства або погрози». Під слідством перебуває також його дружина, з якою він нібито розлучився. Ємельянову в Австрії загрожує тюремне увʼязнення на термін від шести місяців до пʼяти років.