У Болгарії викрили групу посадовців, які продавали громадянство українцям

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:

Болгарські правоохоронці викрили чиновників, які за гроші допомагали тисячам іноземців з країн, які не входять до ЄС, отримати болгарські паспорти, повідомляє Deutsche Welle.

Працівники відомства у справах болгар, які проживають за кордоном, продавали підроблені довідки про наявність болгарських коренів особам, які не є болгарами. З такими довідками можна подавати заяви на отримання громадянства Болгарії. За даними ЗМІ, купували ці довідки громадяни країн, у яких проживають болгарські меншини, зокрема України, Молдови та Македонії.

За даними правоохоронців, підозрювані отримували близько €5 тис. за одну таку підроблену довідку, а на тиждень їх видавали близько 30. Місцеві ЗМІ повідомляють, що у цій справі поліція затримала керівника відомства у справах болгар, які проживають за кордоном та близько двадцяти інших підозрюваних.

У вересні на відео зафіксували видачу громадянам України угорських паспортів у Береговому. Це призвело до взаємної висилки консулів та загострення стосунків між Україною та Угорщиною.