Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA. Першою з українок

Автор:
Ольга Подчекаєва
Дата:
Світоліна виграла Підсумковий турнір WTA. Першою з українок

Facebook / Tennisua

Українська тенісистка Еліна Світоліна переграла американку Слоан Стівенс у фіналі Підсумкового турніру Жіночої тенісної асоціації (WTA).

Перший сет виграла американка, але Світоліна взяла гору в наступних двох: 3—6, 6—2, 6—2. Матч тривав 2 години 23 хвилини.

Букмекери вважали шосту ракетку світу Стівенс фаворитом у матчі з сьомою — Світоліною. Букмекерська контора WIlliam Hill приймала ставки на перемогу українки з коефіцієнтом 2,0. Успіх її суперниці оцінювався з коефіцієнтом 1,8.

Тенісистки зустрічалися тричі — два матчі залишилися за американкою, а в одному перемогу здобула українка.

24-річна Еліна Світоліна вперше у своїй спортивній карʼєрі виграла у Підсумковому турнірі WTA. Вона перемогла у всіх матчах групи, а в півфінальній грі обіграла голландку Кікі Бертенс з рахунком 7—5, 6—7 (5—7), 6—4.

Перший раз у Підсумковому турнірі WTA Еліна грала в 2017 році. Тоді їй не вдалося вийти з групи. Підсумковий турнір — змагання, у якому беруть участь кращі тенісистки планети за рейтингом WTA. З 2014 року він відбувається у Сингапурі. Призовий фонд — $7 млн.

Нагадаємо, в середині жовтня 18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська перемогла на турнірі WTA в Гонконзі з призовим фондом $750 тис.