«Народження зірки». 18-річна українка перемогла на тенісному турнірі в Гонконзі

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
«Народження зірки». 18-річна українка перемогла на тенісному турнірі в Гонконзі

Prudential Hong Kong Tennis Open

18-річна українська тенісистка Даяна Ястремська перемогла на турнірі Жіночої тенісної асоціації (WTA) в Гонконзі з призовим фондом $750 тис., повідомлено на сайті турніру.

У фіналі вона на голову переграла 24-ю ракетку світу, китаянку Ван Цян у двох сетах — 6:2 і 6:1. Цян у чвертьфіналі цього турніру вибила кращу на сьогоднішні тенісистку України Еліну Світоліну.

«Я тут вперше, і не очікувала, що це буде настільки чудово. Вдячна шанувальникам, які підтримували мене весь тиждень. Я точно повернуся сюди наступного року!», — сказала Ястремська після перемоги. А організатори турніру в релізі назвали її перемогу «народженням зірки».

Facebook / Prudential Hong Kong Tennis Open

За перемогу в Гонконзі Ястремська отримає 280 рейтингових очок, що дозволить їй піднятися на 36 позицій у рейтингу WTA на 66 місце. Це її найкращий результат у карʼєрі.

Перемога Ястремської помітна з кількох причин: це її перший виграний турнір WTA; вона стала наймолодшою тенісисткою, яка перемогла у фіналі турніру в Гонконзі; вона встановила новий рекорд України, ставши наймолодшою тенісисткою (18 років і 4 місяці), яка виграла турнір WTA. Еліна Світоліна взяла перший трофей у 18 років і 10 місяців, а Наталія Медведєва — напередодні 19-річчя.