Журналісти: Генконсул Саудівської Аравії брав участь у вбивстві колумніста The Washington Post

Автор:
Олена Мельник
Дата:
Журналісти: Генконсул Саудівської Аравії брав участь у вбивстві колумніста The Washington Post

Onur Coban / Anadolu Agency / Getty Images

У вбивстві саудівського колумніста газети The Washington Post Джамаля Хашоггі в будівлі генконсульства Саудівської Аравії у Стамбулі брав участь генконсул країни Мухаммад Утайбі. Його голос є на записі допиту, повідомляє Інтерфакс з посиланням на інформацію декількох турецьких ЗМІ.

Турецьке видання «Йєни шафак» отримало аудіозапис допиту та тортур журналіста в будівлі консульства. Згідно з припущеннями газети, журналіста жорстоко катували, після чого обезголовили та розчленували тіло. На аудіозаписі можна почути голос генконсула Саудівської Аравії Мухаммада Утайбі, який брав участь у допиті.

При цьому на записи генконсул просить «зробити це в іншому місці», на що інший голос пригрозив Утайбі розправою на батьківщині в разі, якщо він буде заперечувати.

Згідно з даними телеканалу Al Jazeera та газети The New York Times, в делегації з 15 підданих Саудівської Аравії, які прилетіли до Стамбула під час зникнення Хашоггі, були представники королівської гвардії та розвідки. При цьому американське видання підкреслює, що щонайменше четверо з них раніше входили до групи супроводу крон-принца Саудівської Аравії Мухаммада бен Салмана Аль Сауда в зарубіжних поїздках.

Агентство Associated Press раніше повідомляло, що турецька поліція під час обшуку генконсульства Саудівської Аравії знайшла «незаперечні докази» того, що опозиційного до офіційного Ер-Ріяду журналіста вбили в цій будівлі.

Саудівська Аравія заперечує свою причетність до зникнення колумніста.