Сенцов потрапив в реанімацію. Тюремники кажуть, що він усього лише в медчастині колонії

Автор:
Степан Смишляєв
Дата:
Сенцов потрапив в реанімацію. Тюремники кажуть, що він усього лише в медчастині колонії

facebook.com

Наталія Каплан, сестра українського режисера Олега Сенцова, заявила, що він перебуває в реанімації лікарні міста Лабитнангі, передає «24 канал».

«Він зараз у реанімації перебуває у лікарні Лабитнангі, міській, його виводять з голодування. Так, ситуація дуже критична, ніхто не знає, чим це закінчиться», — сказала вона.

Каплан додала, що після затяжного голодування є незворотні наслідки для внутрішніх органів. Перед цим вона зазначила, що «зараз ніхто не може сказати, чи виживе Олег», і додала, що останні листи Сенцова дуже песимістичні.

Проте в Ямало-Ненецькому управлінні Федеральної служби виконання покарань Росії стверджують, що гірше Сенцову не стало і він знаходиться не в реанімації, а в медичній частині колонії. «Сенцов О. Р., як і раніше, знаходиться в медичній частині ІК-8 під наглядом медичних працівників, госпіталізації в реанімаційне відділення не потребує», — сказано в повідомленні. Його стан як і раніше називають «задовільним».

Сенцов припинив голодування з 6 жовтня. За словами російських чиновників, дієтологи розробили спеціальну дієту для українця, щоб вивести його з голодування. Він голодував 145 днів і вимагав, щоб влада Росії звільнили 64 українських політвʼязнів.

Режисер в листі Каплан розповів про те, що його внутрішні органи знаходяться в критичному стані: «Останнє обстеження показало, що «полетіли» внутрішні органи. У серце почалася аритмія з ішемією, нирки забилися і в будь-який момент відмовлять, печінка збільшилася і почала розкладатися, кишечник, мозок — там все».