Вночі: радикали напали на офіс Медведчука в Києві, в Іраку понад 100 тисяч людей отруїлися питною водою, а Росія влаштувала провокації на навчаннях НАТО в Арктиці

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Радикали напали на офіс Медведчука в Києві

radiosvoboda.org

Представники радикальних націоналістичних організацій напали на офіс лідера «Українського вибору», кума президента Росії Віктора Медведчука в Києві. Нападники пошкодили захисні ролети на вікнах, побили шибки і кинули в приміщення кілька димових шашок. На стіні будинку написали «Слава нації» і «Смерть ворогам». За словами охоронців будівлі, нападників було «близько ста». «Український вибір» заявив, що напад праворадикалів — «помста за принципову позицію, спрямовану на встановлення миру на Донбасі, нормалізацію відносин з Російською Федерацією та країнами СНД».

В Іраку понад 100 тисяч людей отруїлися питною водою

Arcaion / Flickr

На півдні Іраку, в місті Басра 111 тисяч людей отруїлися питною водою, серед постраждалих є школярі. Збільшення кількості людей, які отруїлися, повʼязують з початком навчального року. Масові отруєння почалися в Басрі ще в липні — після поставок забрудненої води з Ірану, також в регіоні виникли перебої з електропостачанням. У кінці серпня кількість людей з ознаками отруєння досягала 18 тисяч. Вже тоді в Комісії з прав людини парламенту Іраку попереджали, що це може перерости в епідемію холери.

Армія Росії влаштовує провокації на навчаннях НАТО в Арктиці

Twitter / NATO Retweeted

Літаки та кораблі Російської Федерації намагаються влаштувати провокації на військових навчаннях НАТО за Полярним колом. Коли британські та нідерландські військові проводили навчання з протиракетної оборони в Арктиці, у регіоні помітили, що кількість російських кораблів збільшилася. «Вони явно хочуть, щоб їхня присутність була видимою. Ми також бачимо, як російські винищувачі наближаються до наших військових кораблів», — заявив начальник військового управління корпусом морської піхоти Нідерландів генерал Джефф МакМутрі.

Папа Франциск визнав святими двох найбільш суперечливих архієпископів

Wikimedia Commons

Папа Франциск канонізував двох найбільш суперечливих представників католицької церкви 20 століття: сальвадорського архієпископа Оскара Ромеро, вбитого у 1980 році під час меси за свою критику уряду країни, та Папу Павла VI, який очолював католицьку церкву саме в часи лібералізації, яка розпочалась з рішення Другого Ватиканського Собору (1962—1965 роки). Церемонія відбулась за присутності десятків тисяч вірян на площі Святого Петра у Римі. Також Папа канонізував 5 осіб, які жили в Італії, Німеччині та Іспанії у 18 та 19 століттях.

Анкара і Ер-Ріяд обговорили справу зниклого журналіста

World Policy Conference WPC / Flickr

Президент Туреччини Реджеп Ердоган провів телефонну розмову з королем Саудівської Аравії Салманом ібн Абдул-Азіз Аль Саудом. Вони обговорили інцидент зі зникненням саудівського журналіста Дамаля Хашоггі. Глави держав підкреслили важливість створення спільної турецько-саудівської робочої групи з розслідування цієї справи.