Вибухи під Ічнею: ДСНС розмінувала 21 населений пункт. Без газу залишаються ще 7 сіл і одне місто

Автор:
Олександр Нечай
Дата:
Вибухи під Ічнею: ДСНС розмінувала 21 населений пункт. Без газу залишаються ще 7 сіл і одне місто

«Бабель»

Піротехнічна служба Державної служби з надзвичайних ситуацій розмінувала 21 населений пункт, постраждалий від вибухів на військовому арсеналі під Ічнею, повідомляє на своєму сайті ДСНС.

Від снарядів, мін та інших боєприпасів сапери очистили Ічню та 20 сіл: Заудайку, Малу Дівицю, Обичів, Буримку, Безбородьків, Шиловичі, Монастирище, Вільхову, Коломійцеве, Полову, Колесники, Лісові Сорочинці, Стрільники, Левки, Городню, Тарасівку, Гмирянку, Коршаки, Лучківку та Червоне. Продовжують перевіряти, чи немає боєприпасів на залізниці.

Рятувальники встановили попереджувальні знаки про мінну небезпеку та роздали мешканцям листівки про те, що робити в разі виявлення вибухонебезпечних предметів. Вибухи на арсеналі поки тривають.

За даними Чернігівської ОДА , досі без газу залишаються 3737 абонентів у Ічні та семи селах. За 13 жовтня газ дали 1058 абонентам.

У ніч на 9 жовтня поблизу Ічні спалахнула пожежа на військовому арсеналі. Вогонь охопив близько його третини, почали вибухати боєприпаси. З довколишніх населених пунктів евакуювали 12,5 тисяч осіб, багато будинків залишилися без світла і газу. Над територією складів закрили повітряний простір, також зупинили залізничне та автомобільне сполучення.

Пожежу вдалося загасити лише ввечері 10 жовтня, проте ще залишилися осередки тління. Крім того потрібно розмінувати арсенал та прилеглі території.

СБУ розглядає три версії вибухів на арсеналі: диверсія, навмисний підпал з метою приховати недостачу боєприпасів і порушення правил пожежної безпеки.