Нідерланди вимагають ввести санкції ЄС проти кібершпигунів з Росії

Дата:

Влада Нідерландів вимагає від ЄС ввести додаткові санкції проти Росії. Про це заявив глава МЗС Нідерландів Стеф Блок, пише De Telegraaf.

Коаліційні партії Нідерландів D66 і CDA виступили за санкції проти російських хакерів, яких у квітні 2018 року затримали в Гаазі при спробі злому компʼютерної мережі Організації із заборони хімічної зброї. ОЗХО на той момент розслідувала хімічну атаку в Солсбері.

«Після такої жорстокої і агресивної атаки на нашій території ми не можемо дозволити, щоб ці четверо полетіли до Риму з дипломатичними паспортами, щоб зробити те ж саме», — заявили в D66.

Якщо ЄС підтримає пропозицію Нідерландів, банківські рахунки кібершпигунів будуть заморожені. Але таке рішення вимагає одностайної згоди всіх 28 країн Європейського Союзу.

4 жовтня Міністерство юстиції США опублікувало імена сімох співробітників російського ГРУ, яких звинувачують в кібератаках і незаконному зборі даних по всьому світу. Це Олексій Моренець, Євген Серебряков, Іван Єрмаков, Артем Малишев, Дмитро Бадін, Олег Сотников і Олексій Мінін.