Меланія Трамп заявила, що жертви сексуального насильства повинні надавати вагомі докази

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Перша леді США Меланія Трамп заявила, що жінки, які звинувачують чоловіків у сексуальному насильстві, повинні надавати вагомі докази на підтвердження своїх слів.

Про це дружина американського президента сказала в інтервʼю телеканалу ABC, коментуючи скандал навколо призначення Бретта Кавано на посаду судді Верховного суду.

«Я підтримую жінок, і їх потрібно почути: не тільки жінок, але й чоловіків. Я на боці жінок, але потрібно надавати докази. Ви не можете просто заявити про насильство, тому що іноді ЗМІ заходять занадто далеко, розповідаючи історії про це», — зазначила перша леді США.

Вона наголосила, що звинувачення не повинні бути бездовідними.

«Зараз дуже страшний час для молодих людей в Америці, коли вас можуть звинуватити в чомусь, у чому ви можете бути і невинні. Це дуже, дуже, дуже складний час», — сказала Трамп.

Президент США Дональд Трамп висунув кандидатуру Кавано на посаду судді Верховного суду в липні. Після цього кілька жінок звинуватили його в сексуальних домаганнях і насильстві під час студентських вечірок у 1980-х. Кавано всі звинувачення заперечує, розслідування ФБР не переконало сенаторів у його винуватості.

У Вашингтоні 4 жовтня пройшла демонстрація проти затвердження Кавано на посаді судді Верховного суду. Її ініціювали представники феміністичного руху та правозахисні організації. Поліція затримала понад 300 демонстрантів.