У Болгарії розкрили вбивство журналістки: нападнику 20 років, мав судимість

Автор:
Олена Мельник
Дата:
У Болгарії розкрили вбивство журналістки: нападнику 20 років, мав судимість

Facebook / Вікторія Марінова

Підозрюваного у зґвалтуванні та вбивстві болгарської журналістки Вікторії Маринової заарештували в Німеччині, повідомляє The Associated Press.

«Чоловіка звати Северин Красіміров, він громадянин Болгарії, йому 20 років», — зазначив генеральний прокурор Болгарії Сотир Цацаров.

Він додав, що Красіміров був затриманий 9 жовтня в німецькому місті Штаде, де на той час він перебував у родичів. Йому були предʼявлені звинувачення у вбивстві та згвалтуванні. Очікується, що німецька влада видасть чоловіка Болгарії.

Красіміров живе в місті Русе неподалік від парку, у якому було знайдено тіло журналістки. Він покинув країну 7 жовтня. Цацаров зазначив, що вбивство, швидше за все, не повʼязане з професійною діяльністю Маринової.

Міністр внутрішніх справ Младен Маринов додав, що слідчі знайшли ДНК підозрюваного на одязі й тілі журналістки. «Є фізичні докази, повʼязані з убивством», — сказав міністр.

За його словами, Красіміров уже мав судимість за крадіжку металобрухту.

Підозрюваному заочно оголошено два звинувачення: у зґвалтуванні (за це йому загрожує від 10 до 20 років увʼязнення) та вбивстві особливо жорстоким способом (15—20 років вʼязниці чи довічне увʼязнення). Зараз чоловік перебуває в Німеччині, влада Болгарії видала європейський ордер на його арешт.

Тіло Вікторії Маринової знайшли 6 жовтня у міському парку Русе, неподалік від річки Дунай. Її зґвалтували та задушили. Правоохоронці відпрацьовують усі версії злочину, зокрема повʼязані з роботою Маринової.

Маринова була адміністративним директором телеканалу TVN і недавно почала власне новинне ток-шоу «Детектор».

Останній ефір було присвячено скандалу, повʼязаному з розкраданням коштів з фондів ЄС.

Спочатку за підозрою у вбивстві затримали 30-річного громадянина Румунії українського походження. Проте згодом у поліції сказали, що не мають доказів його причетності до злочину.