Вночі: затримали ще одного підозрюваного у вбивстві журналістки в Болгарії, Трамп готується до зустрічі з Кім Чен Ином, а звільнений режисер «Вартових галактики» пише сценарій нового фільму

Автор:
Олена Мельник
Дата:

Підозрюваного у вбивстві болгарської журналістки відпустять

Facebook / Вікторія Марінова

Підозрюваного у вбивстві болгарської тележурналістки, директора приватного телеканалу TVN Вікторії Маринової відпустять. У поліції кажуть, що поки немає фактів та обставин, у яких можуть звинуватити чоловіка. Але болгарські ЗМІ повідомляють про затримання нового підозрюваного у цій справі. На ранок 10 жовтня запланована прес-конференція прем’єра країни Бойка Борисова, де він має розповісти подробиці арешту. Підозрюваному від 20 до 30 років, він громадянин Болгарії, затриманий у Німеччині.

Трамп готується до зустрічі з Кім Чен Ином

Wikipedia

Офіційний Вашингтон разом з північнокорейською стороною почав активно готувати зустріч президента США Дональда Трампа й голови КНДР Кіма Чен Ина. Сам американський лідер заявив, що його другий саміт з очільником КНДР Кім Чен Ином відбудеться після виборів до Конгресу, бо зараз він «не може покинути США».

Журналісти Bellingcat не співпрацювали з британською розвідкою

TASS \ TASS via Getty Images

Група розслідувачів Bellingcat не співпрацювала з британською розвідкою у справі про отруєння в місті Солсбері колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Також групі нічого не відомо про можливу участь в отруєнні ще однієї, третьої, особи, про що раніше писали британські ЗМІ. Засновник Bellingcat Еліот Хіггінс наголосив, що російська сторона неодноразово звинувачувала Bellingcat у брехні, але у відповідь на прохання надати докази надсилала лише «запозичені з інтернету» матеріали.

Німеччина депортувала 11 українців

Creative Commons / Pixabay

Влада німецької федеральної землі Баварія вислала додому 11 громадян України, які хотіли отримати політичний притулок у Німеччині. Напередодні літак, зафрахтований земельним баварським урядом, доправив українців із Мюнхена в Київ. Депортація була узгоджена з федеральною владою. Крім українців, того ж дня з Баварії вислали в Італію трьох претендентів на статус біженців. Їх відправили рейсовими літаками — двох до Мілана, та одного — в Неаполь.

Звільнений режисер «Вартових галактики» напише сценарій до «Загону самогубців»

Wikimedia Commons

Джеймс Ганн, якого Disney звільнив з посади режисера третьої частини «Вартових Галактики», напише сценарій сіквела «Загону самогубців» компаній Warner Bros і DC. Джерела в студії Warner відзначають, що Ганн розробляє не продовження першого фільму «Загін самогубців», а новий підхід фільму за коміксами DC. Цю інформацію підтверджує видання Deadline.