В Ізраїлі почали судити дружину премʼєра Нетаньяху. Вона замовила їжі в люксових ресторанах на $100 тис.

Автор:
Олександр Нечай
Дата:

В Ізраїлі розпочалися судові слухання у справі дружини ізраїльського премʼєр-міністра Біньяміна Нетаньяху. Її звинувачують у зловживанні державними коштами при замовленні продуктів харчування, пише Reuters.

Справу розглядає Магістратський суд Єрусалиму. У неділю, 7 жовтня, відбулося попереднє судове засідання, воно тривало 45 хвилин.

На засіданні адвокат Сари Нетаньяху Йоссі Коен попросив відкласти повноцінний судовий процес через плутанину в документах, які захист отримав від обвинувачення.

Суд призначив проведення ще одного попереднього засідання на 13 листопада. Воно проходитиме за зачиненими дверима.

За даними слідства, Сара Нетаньяху разом з іншими чиновниками отримала від держави понад $100 тисяч (2,8 млн грн) начебто за сотні страв із люксових ресторанів. Йдеться про порушення за період з вересня 2010 до березня 2013 року.

Такими діями дружина премʼєра порушувала правила, що передбачають заборону на замовлення готової їжі з ресторанів безпосередньо до резиденції у тому випадку, якщо в ній працюють кухарі. А в період з 2010 по 2013 рік у резиденції працював персонал, найнятий саме для приготування їжі для премʼєра і його дружини, а також їх гостей.

Якщо провину Сари Нетаньяху доведуть, їй загрожує пʼять років позбавлення волі.

На суді дружина премʼєра Ізраїлю не стала давати жодних коментарів репортерам. Вона була роздратована та сказала своїм адвокатам, щоб журналісти прибрали камери.