У Тимошенко кажуть, що Порошенко привласнив NewsOne заради співпраці з проросійськими політиками

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
У Тимошенко кажуть, що Порошенко привласнив NewsOne заради співпраці з проросійськими політиками

Facebook / NEWSONE TV

Передача телеканалу NewsOne у власність народного депутата від «Опозиційного блоку» Тараса Козака викликала суперечку між українськими політиками. Партія «Батьківщина» опублікувала на своєму сайті заяву, в якій звинуватила владу у спробах присвоїти телеканал.

«Сьогодні стало остаточно зрозуміло, для чого Банкова влаштувала бійку з обвинуваченням «неправильних» телеканалів у «непатріотичній» позиції. У одного з обвинувачених — телеканала NewsOne — раптово змінився власник. Тепер їм володіє депутат від Опозиційного блоку Тарас Козак», — йдеться в заяві.

Але у «Батьківщині» впевнені, що реальним власником телеканалу став президент Петро Порошенко, який «співпрацює та збирається йти на вибори з опоблоковцями і медведчуковцями».

У свою чергу політтехнолог президента Віктор Уколов звинуватив лідера партії «Батьківщина» Юлію Тимошенко у звʼязках з Віктором Медведчуком і опублікував у Facebook відповідну фотографію.

5 жовтня екс-власник телеканалу NewsOne, позафракційний народний депутат Євген Мураєв передав корпоративні права народному депутату від «Опозиційного блоку» Тарасу Козаку, соратнику одіозного Віктора Медведчука.

Сам Козак пообіцяв зробити все можливе, щоб телеканал продовжив мовлення, і не втручатися в його роботу.

30 серпня Мураєв передавав канал в управління Андрію Портнову, який свого часу обіймав посаду першого заступника глави Адміністрації президента Віктора Януковича.

3 жовтня Верховна Рада підтримала проект постанови про санкції проти телеканалів «112» і NewsOne. Обмеження передбачають ряд санкцій, зокрема позбавлення ліцензії, заборону на користування радіочастотами та блокування активів.