Мураєв і Портнов не розголошують подробиць передачі NewsOne соратнику Медведчука

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мураєв і Портнов не розголошують подробиць передачі NewsOne соратнику Медведчука

Instagram / newsone_tv

Депутат Верховної Ради Євген Мураєв в коментарі theБабелю не захотів назвати причину, з якої він передав корпоративні права на телеканал NewsOne нардепу від «Опозиційного блоку» Тарасу Козаку.

«А можна я не буду відповідати на це питання?» — сказав він. На уточнювальне питання про те, що керуючий телеканалу Андрій Портнов вирішив розірвати договір, Мураєв відповів, що «напевно, він не хоче працювати з новим власником».

«Я не буду обговорювати предмет угоди з Козаком, а що у Андрія — запитайте у нього, він на звʼязку, і я з ним сьогодні розмовляв». Він також сказав, що нічого не знає про те, що Козак має спільний бізнес з екс-главою Адміністрації Віктором Медведчуком і вони зустрічаються після перельоту Медведчука з Москви. «Зазвичай бізнес-питання не обговорюються», — сказав він.

Зараз theБабель намагається звʼязатися з Тарасом Козаком для отримання коментаря, але нардеп поки що не відповідає на дзвінки. Козак опублікував заяву з приводу покупки каналу на сайті NewsOne.

Портнов так само відмовився коментувати цю ситуацію, додавши, що все, що хотів сказати, написав на своїй сторінці у Facebook. У своєму повідомленні він пише, що розірвати договір щодо управління каналом його підштовхнула зміна власника. Портнов додав, що продовжить судовий та міжнародний захист телеканалу і підкреслив, що більше не має відношення до інформаційної, адміністративної або іншої діяльності NewsOne.

У пʼятницю Мураєв в Facebook написав, що передав корпоративні права на NewsOne Тарасу Козаку. Перед цим, 30 серпня, Мураєв передавав канал в управління Андрію Портнову, який свого часу обіймав посаду першого заступника голови Адміністрації президента Віктора Януковича.

Телеканал NewsOne почав мовлення в червні 2010 року. Згідно з даними з відкритих джерел, його засновником став власник телеканалу EU Music Рудольф Кірнос. Вже за два місяці 50% акцій NewsOne придбав медіахолдинг Media International Group (MIG) Вадима Рабиновича.

У січні 2012 року Рабинович придбав 50% акцій телеканалу, а через два роки — в січні 2014-го — продав NewsOne нардепу від Партії регіонів Євгену Мураеву.

3 жовтня Верховна Рада підтримала проект постанови про санкції проти телеканалів «112» і NewsOne. Обмеження передбачають низку санкцій, зокрема позбавлення ліцензій, заборону на користування радіочастотами та блокування активів.