Tesla оприлюднила звіт про кількість аварій електрокарів з автопілотом після загибелі людини

Автор:
Анастасія Котова
Дата:
Tesla оприлюднила звіт про кількість аварій електрокарів з автопілотом після загибелі людини

Tesla Motors Image Library / Flickr

Tesla опублікувала перший звіт про безпеку своїх автомобілів з автопілотом.

Про що звіт?

Документ займає всього одну сторінку. В ньому вказано, що в третьому кварталі 2018 року стався один збій або аварія за участі автомобіля Tesla з автопілотом на 3,34 млн миль (5,37 млн км). При цьому на звичайних електрокарах зареєстровано одну аварію на кожні 1,92 млн миль (3,1 млн км).

В Tesla заявили, що за данмим Національного управління безпекою руху на трасах США, ДТП зі звичайними автомобілями стаються набагато частіше — кожні 492 тис. миль (792 тис. км).

Що стало приводом для звіту, але не ввійшло в нього

Накінці березня 2018 року на шосе Highway 101 в Маунтін-Вʼю (штат Каліфорнія) сталася смертельна ДТП. Електрокар Model X на великій швидкості врізався в бетонний роздільник, після чого зіткнувся з двома автомобілями. Внаслідок цього загинув водій Tesla, а сам електрокар розбився вщент.

teslarati.com

Безспосередньо перед зіткненням електрокар рухався на автопілоті, а водій отримав кілька попереджувальних сигналів про необхідність тримати кермо руками. Однак чоловік не відрегував на них, що й зафіксували автомобільні сенсори.

Tesla стверджує, що у водія було близько пʼяти секунд, щоб уникнути зіткнення, але він цього не зробив. Воно було настільки руйнівним тому, що «послаблювач удару» на бетонному роздільнику був пошкоджений раніше, а дорожні служби не замінили його на новий.

Tesla підкреслює, що це був єдиний серйозний випадок з Model X і обіцяє публікувати дані про безпеку щоквартально.